Úvodná stránka
SLOVAKENGLISH

Potravinový kódex - Tretia časť 25. hlava - Príloha č.4 Požiadavky na zloženie ovocných nektárov a zeleninových nektárov

aktualizované dňa 11.6.2021


 

Ovocné a zeleninové nektáre z: Najmenšie množstvo všetkých kyselín vyjadrené ako množstvo kyseliny vínnej v g.l-1 Najmenšie množstvo šťavy vyjadrené v hmotnostných percentách výrobku
I. ovocie s podpornou šťavou nevhodnou na výrobu v prírodnom stave
Múčenka (pasiflóra) 8 25
Ľuľok 5 25
Ríbezle (čierne, biele, červené) 5 25
Egreše 9 30
Rakytník 9 25
Trnky 8 30
Slivky, ringloty 6 30
Jarabina 8 30
Šípky 8 40
Višne 8 35
Čerešne 6* 40
Čučoriedky 4 40
Baza 7 50
Maliny 7 40
Marhule 3* 40
Jahody 5* 40
Černice 6 40
Brusnice 9 30
Dule 7 50
Citróny a limety - 25
Ostatné ovocie a zelenina patriace do tejto kategórie - 25
II. Málo kyslé, dužinaté alebo silne aromatické ovocie so šťavou nevhodnou na výrobu v prírodnom stave
Mango - 35
Banány, guava, papája, liči - 25
Azarola, annona, cherimoya - 25
Granátové jablká - 25
Ostatné ovocie a zelenina patriace do tejto kategórie - 25
III. Ovocie so šťavou vhodnou na výrobu v prírodnom stave
Jablká, hrušky 3* 50
Broskyne 3* 45
Citrusové ovocie (okrem citrónov a limiet) 5 50
Ananás 4 50
Ostatné ovocie a zelenina patriace do tejto kategórie - 50
Viacdruhové nektáre hodnoty zodpovedajú pomernému množstvu podľa hmotnostného podielu jednotlivých druhov ovocia alebo zeleniny v zmesi hodnoty zodpovedajú pomernému množstvu podľa hmotnostného podielu jednotlivých druhov ovocia alebo zeleniny v zmesi
 
* nevzťahuje sa na výrobky vyrobené z ovocných pretlakov alebo zo zeleninových pretlakov