Úvodná stránka
SLOVAKENGLISH

Potravinový kódex - Tretia časť 25. hlava - Príloha č.5 Fyzikálne a chemické požiadavky na ovocné vína, sladové vína a medovinu

aktualizované dňa 11.6.2021


 

  Alkohol v objemových percentách Prchavé kyseliny najviac v g.l-1 Množstvo cukru v g.l-1 Bezcukorný extrakt najmenej v g.l-1
Ovocné víno
Stolové 9,5 až 10,5 1,3 najviac 20 13
Polosladké 11,5 až 12,5 1,3 30 až 80 13
Dezertné 13,5 až 14,5 1,6 najviac 100 15
Dezertné korenené 13,5 až 16,5 1,6 od 100 až 160 15
Značkové 9,5 až 12,5 1,3 od 15 až 40 14
Sýtené 9,5 až 10,5 1,3 od 15 až 40 13
Sladové víno
Dezertné najmenej 14 1,6 najmenej 50  
Dezertné korenené najmenej 14 1,6 najmenej 50  
Bylinné najmenej 14 1,6 najmenej 50  
Značkové najmenej 14 1,3 najmenej 50  
Sýtené najmenej 14 1,3 najmenej 50  
Medovina
  najmenej 12 1,6 najmenej 60 19

 
Pretlak oxidu uhličitého (CO2) v sýtených ovocných vínach a v sýtených sladových vínach musí byť najmenej 0,1 MPa.