Úvodná stránka
SLOVAKENGLISH

Potravinový kódex - Tretia časť 25. hlava - Príloha č.2 Kontrolné ukazovatele kvality vody stolovej, dojčenskej, minerálnej, liečivej a balenej pitnej vody

aktualizované dňa 11.6.2021


 

  Kontrolné ukazovatele Poznámka
1. Organoleptické Pach
V konkrétnych prípadoch rozsah ukazovateľov a početnosť stanovení sa upraví podľa posudku príslušného orgánu na ochranu zdravia.
2. Chuť
3. Zákal
4. Základné Vodivosť
5. pH
6. Doplnkové NO3¯
7. NO2¯
8. NH4+
9. CHSK-Mn
10. Mikrobiologické a biologické koliformné baktérie
11. termotolerantné koliformné baktérie
12. celkový počet mikroorganizmov
13. mezofilné baktérie
14. psychrofilné baktérie
15. Pseudomas aeruginosa
16. fekálne streptokoky
17. živé organizmy
18. mŕtve organizmy
 
Poznámka:
Stálosť kvality vody je indikovaná priebežným zisťovaním hodnôt kontrolných ukazovateľov. V konkrétnom prípade treba podľa posudku orgánu na ochranu zdravia zisťovať ďalšie hodnoty. Pri ich prekročení treba identifikovať príčinu zmeny hodnôt kontrolných ukazovateľov.
 
Stálosť kvality vody v hodnotách ostatných ukazovateľov možno, pri nemennosti kontrolných ukazovateľov, považovať za preukázanú za predpokladu, že tieto sú v pravidelných intervaloch overované.