Potravinový kódex - Tretia časť 25. hlava - Príloha č.4 Požiadavky na zloženie ovocných nektárov a zeleninových nektárov
aktualizované dňa 11.6.2021
Tretia časť 25. hlava - Nápoje
25. HLAVA - Nápoje
aktualizované výnosom č. 1813/3/2003 - 100 z 9. júna 2003
- Príloha č.1 - Ukazovatele kvality stolovej vody, dojčenskej vody a minerálnej vody
- Príloha č.2 - Kontrolné ukazovatele kvality vody stolovej, dojčenskej, minerálnej...
- Príloha č.3 - Organoleptické požiadavky na nealko. nápoje a koncentráty na ich prípravu
- Príloha č.4 - Požiadavky na zloženie ovocných nektárov a zeleninových nektárov
- Príloha č.5 - Fyzikálne a chemické požiadavky na ovocné vína, sladové vína a medovinu
aktualizované výnosom č. 1813/3/2003 - 100 z 9. júna 2003
Ovocné a zeleninové nektáre z: | Najmenšie množstvo všetkých kyselín vyjadrené ako množstvo kyseliny vínnej v g.l-1 | Najmenšie množstvo šťavy vyjadrené v hmotnostných percentách výrobku |
I. ovocie s podpornou šťavou nevhodnou na výrobu v prírodnom stave | ||
Múčenka (pasiflóra) | 8 | 25 |
Ľuľok | 5 | 25 |
Ríbezle (čierne, biele, červené) | 5 | 25 |
Egreše | 9 | 30 |
Rakytník | 9 | 25 |
Trnky | 8 | 30 |
Slivky, ringloty | 6 | 30 |
Jarabina | 8 | 30 |
Šípky | 8 | 40 |
Višne | 8 | 35 |
Čerešne | 6* | 40 |
Čučoriedky | 4 | 40 |
Baza | 7 | 50 |
Maliny | 7 | 40 |
Marhule | 3* | 40 |
Jahody | 5* | 40 |
Černice | 6 | 40 |
Brusnice | 9 | 30 |
Dule | 7 | 50 |
Citróny a limety | - | 25 |
Ostatné ovocie a zelenina patriace do tejto kategórie | - | 25 |
II. Málo kyslé, dužinaté alebo silne aromatické ovocie so šťavou nevhodnou na výrobu v prírodnom stave | ||
Mango | - | 35 |
Banány, guava, papája, liči | - | 25 |
Azarola, annona, cherimoya | - | 25 |
Granátové jablká | - | 25 |
Ostatné ovocie a zelenina patriace do tejto kategórie | - | 25 |
III. Ovocie so šťavou vhodnou na výrobu v prírodnom stave | ||
Jablká, hrušky | 3* | 50 |
Broskyne | 3* | 45 |
Citrusové ovocie (okrem citrónov a limiet) | 5 | 50 |
Ananás | 4 | 50 |
Ostatné ovocie a zelenina patriace do tejto kategórie | - | 50 |
Viacdruhové nektáre | hodnoty zodpovedajú pomernému množstvu podľa hmotnostného podielu jednotlivých druhov ovocia alebo zeleniny v zmesi | hodnoty zodpovedajú pomernému množstvu podľa hmotnostného podielu jednotlivých druhov ovocia alebo zeleniny v zmesi |
* | nevzťahuje sa na výrobky vyrobené z ovocných pretlakov alebo zo zeleninových pretlakov |