Cielená previerka dodržiavania teplotných režimov pre potraviny
Ústredný riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Slovenskej republiky nariadil cielenú previerku dodržiavania teplotných režimov pre potraviny v obchodnej sieti. V rámci cielenej kontroly bude kontrolované dodržiavanie minimálnych a maximálnych teplôt uskladnenia a predaja potravín. Počas kontroly sa inšpektori zamerajú ako na potraviny živočíšneho pôvodu (mäso, mlieko) tak aj na potraviny rastlinného pôvodu a cukrovinky (napr. čokoláda). Inšpektori Regionálnych veterinárnych a potravinových správ budú tieto kontroly vykonávať až do odvolania.
Zároveň chce ústredný riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy upozorniť spotrebiteľov, aby zakúpené potraviny čo najskôr odniesli domov a na čo najnižšiu možnú mieru skrátili ich transport, prípadne sa vyhli nakupovaniu potravín v čase najvyšších horúčav.
Potraviny, pri ktorých máme podozrenie, že nebol dodržaný teplotný režim a potraviny predávané neschválenými predajcami, napríklad pri cestách, nekupovať a ihneď o tom, že sú takéto potraviny predávané, upovedomiť príslušnú Regionálnu veterinárnu a potravinovú správu, Krajskú veterinárnu a potravinovú správu alebo Štátnu veterinárnu a potravinovú správu.